Wat is gezond?

Is gezond zijn afwezigheid van (min of meer ernstige) klachten of is het blaken van gezondheid, levenslust en vitaliteit? Waar staat u op een schaal van 1 (zwak, ziek en misselijk) tot 10 (super vitaal)?
En waar wilt u heen?
Samen kijken wat er mogelijk is?
Maak een afspraak.

Wat is earthing?

Zoals de zon ons warmte en vitamine D geeft, zo geeft de aarde ons voedsel en water, een oppervlakte om op te wandelen en iets, waar je misschien nooit aan gedacht hebt, een eeuwige, natuurlijke, milde energie. Noem het vitamine G, G voor grond. [Lees verder]

Gewichtsregulatie / sportvasten

Gewichtsregulatie/ sportvastenEen gezond en stabiel lichaamsgewicht is een belangrijke voorwaarde voor het behouden van de gezondheid. De hier bovengenoemde en besproken methodes kunnen allemaal in combinatie met elkaar ingezet worden om een optimaal lichaamsgewicht te bereiken en belangrijker, om dit te behouden.

Ik werk o.a. volgens de SLIM methode van Cora de Fluiter. Deze methode behandelt de echte oorzaken van overgewicht. Dus niet alleen kijken naar een te hoge calorische intake versus een te laag calorische verbruik. Maar ook bijvoorbeeld een te traag werkende schildklier, insuline-ongevoeligheid, verlaagde vetbranding of koolhydraatverslaving aanpakken. Er wordt o.a. gewerkt met een voedingsdagboek, ondersteunende supplementen, en een heel intensieve en op de persoon gerichte begeleiding.

Er is ook een mogelijkheid om een sportvastenkuur te volgen. Dit is een manier om efficiĆ«nt van overtollig buikvet af te komen en weer te kunnen schakelen naar vetverbranding in plaats van koolhydraatverbranding. Zie voor een uitgebreide uitleg www.sportvasten.nl Aan de hand van een anamnesegesprek krijg ik een totaal beeld en wordt in overleg het behandeldoel vastgesteld.  Hierna volgt desgewenst een meting met het Global Diagnostics systeem. Daarna komen we in gezamenlijk overleg tot een plan van aanpak dat afhankelijk is van uw wensen en mogelijkheden.

Deze aspecten van gezondheidsbevordering worden helaas niet door de ziektekostenverzekeraars vergoed.