Wat is gezond?

Is gezond zijn afwezigheid van (min of meer ernstige) klachten of is het blaken van gezondheid, levenslust en vitaliteit? Waar staat u op een schaal van 1 (zwak, ziek en misselijk) tot 10 (super vitaal)?
En waar wilt u heen?
Samen kijken wat er mogelijk is?
Maak een afspraak.

Wat is earthing?

Zoals de zon ons warmte en vitamine D geeft, zo geeft de aarde ons voedsel en water, een oppervlakte om op te wandelen en iets, waar je misschien nooit aan gedacht hebt, een eeuwige, natuurlijke, milde energie. Noem het vitamine G, G voor grond. [Lees verder]

Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI)

Binnen de kPNI wordt gekeken naar de interactie tussen psychologische, neurologische, endocrinologische en immunologische processen. Dit, omdat geen enkel systeem op zichzelf staat en omdat een verstoring op het ene niveau veranderingen op een ander niveau teweeg kan brengen. Zo zal een virale belasting niet alleen invloed hebben op het afweersysteem, maar ook op het hormonale systeem en op de psyche.

KPNI is ontstaan uit de Psycho Neuro Immunologie (PNI), die is ontwikkeld door de Amerikanen Ader, Felten en Cohen. De PNI heeft sindsdien een spectaculaire groei doorgemaakt, zowel op wetenschappelijk als op therapeutisch vlak.

Omdat toepasbaarheid in de gezondheidszorg bij kPNI centraal staat, wordt er gesproken over klinische PNI. De PNI geeft diepgaande kennis van de universele werkingsmechanismen die aan de basis staan van de menselijke gezondheid. Binnen de huidige westerse wereld heeft de mens te maken met een reeks van omgevingsfactoren die deze werkingsmechanismen verstoren.

Denk hierbij aan nutriënt-arme of te calorie-rijke voeding, weinig beweging, medicijngebruik, stress en een vervuild leefmilieu. Het resultaat is een ware pandemie van aandoeningen waarmee de gezondheidszorg dagelijks worstelt. KPNI is een geneeskunst waarin de samenwerking tussen de therapeut en de cliënt tot resultaten leidt door de combinatie van kennis en intuïtie van de therapeut en diep doorwerkende (deeplearning) processen van de cliënt.