Wat is gezond?

Is gezond zijn afwezigheid van (min of meer ernstige) klachten of is het blaken van gezondheid, levenslust en vitaliteit? Waar staat u op een schaal van 1 (zwak, ziek en misselijk) tot 10 (super vitaal)?
En waar wilt u heen?
Samen kijken wat er mogelijk is?
Maak een afspraak.

Wat is earthing?

Zoals de zon ons warmte en vitamine D geeft, zo geeft de aarde ons voedsel en water, een oppervlakte om op te wandelen en iets, waar je misschien nooit aan gedacht hebt, een eeuwige, natuurlijke, milde energie. Noem het vitamine G, G voor grond. [Lees verder]

Referenties

Emotionele blokkades
Door: mevrouw W. | 80 jaar | Oktober 2012

Ik ben bij Marga geweest om een meting te laten verrichten via het I-Health-systeem. Ik werd hartelijk ontvangen en voelde mij gelijk op mijn gemak. De uitkomst van de meting werd op een duidelijke manier door Marga uitgelegd, en zij liet mij mijn blokkades zien, waarna zij mij handvatten gaf om dit te verwerken. De dagen na de meting heb ik een aantal emotionele momenten gehad, die mij een enorme opluchting gaven. Ik voel mij gesterkt om zaken aan te pakken, en niet weg te stoppen.

Marga, bedankt voor je inzicht.

Groetjes, Henny


Ik was al 10 jaar bezig met mijn gewicht, voornamelijke met jojo-en……
Door: Sonja S.  Voorhout, 29 jaar

Ik was al 10 jaar bezig met mijn gewicht, voornamelijke met jojo-en,  daar was ik erg goed in!
Heb van alles al geprobeerd verschillende diëten, maar kon er nooit voor zorgen dat ik het gewenste gewicht vasthield.
Via Via kwam ik bij Marga terecht.

Van af het eerste moment dat ik bij haar binnen stapte had ik er een goed gevoel bij.
We hebben veel gepraat, dat deed me al heel erg goed.
Ze helpt me op de juiste punten: eerst het goed eten onder de knie krijgen en dit ook weer leuk vinden.
En nu het stukje: wat het eten met me doet, in mijn hoofd en in mijn gevoel.
Ik ben veel bewuster bezig met wat ik eet en ook met het toekomstbeeld, dat wat ik als ik straks weer op mijn goede gewicht zit, wil bereiken.
Dat laatste vond ik het engste: al zo lang beheerst diëten mijn leven en dat wilde ik niet meer.
Doordat Marga me goed helpt met het stuk wat gebeurd er in mijn hoofd, kan ik nu zeggen dat ik daar niet meer bang voor ben.

Ik ben heel erg blij dat ik haar ben tegen gekomen en dat ze me zo goed helpt.


Echt gezonde voeding is, met name over het Paleo dieet
Door: John C. (67) uit Leiden

Een jaar terug kwam ik in contact met Ortho-moleculair therapeute Marga Kruize.
Zij vertelde mij over wat nu echt gezonde voeding is, met name over het Paleo dieet. Ik ben mij in de door Marga aangegeven websites gaan verdiepen in de filosofie achter dit Paleo dieet of beter gezegd “lifestyle”, want het gaat niet alleen om voeding, wel om een verandering van levenswijze.

Het idee dat onze genen en lichaamscellen al 100 duizenden jaren gewend zijn aan bepaalde voeding en ons lichaam zich daaraan heeft aangepast om dit optimaal te benutten, sprak mij zeer aan. Moderne industrieel gemaakte voeding, met veel suikers en koolhydraten dient vermeden te worden.

Marga heeft me tijdens een aantal consults ook begeleid met dit Paleo dieet met suggesties voor gezonde en lekkere Paleo recepten. Maar zoals gezegd Paleo is ook een lifestyle en ik kreeg ook suggesties voor veel bewegen en fitness, ondersteund door aanvullende voedingsupplementen.
Daarnaast kreeg ik ook heel veel andere lifestyle adviezen o.a. adviezen voor goede nachtrust, Earthing, alternatieven voor malaria pillen enz.Het kostte mij in begin wat tijd om de juiste voeding te vinden, maar de Paleo manier van eten wordt steeds leuker en gemakkelijker met en is bovendien ook zeer smakelijk met al die verse producten!

Het resultaat op mijn lichaam en geest mocht er zijn: ik was na een maand al 5 kg kwijt en nu, na een jaar en 10kg lichter, zit ik op een BMI van 23 en is mijn bloeddruk verbeterd tot 75/125. Verder door fitness en voedingssupplementen voel ik me nu een bruisende, levenslustige 65plusser en mijn hockey vrienden merken dat ik niet alleen veel lichter maar ook aanmerkelijk sneller ben geworden.
Verder is mijn huiduitslag, lastig te behandelen volgens huidarts, nu nagenoeg verdwenen. Daarnaast voel ik me ook alert en scherp van geest en wellicht klopt het dat Paleovoeding ook de kans vermindert op dementie.

Ik heb Marga (als therapeute) echter vooral leren waarderen om haar enorme drijfveer om goed te doen voor haar medemens, waarbij ze haar clienten met veel invoeling, compassie en met raad en daad bij staat!